Media

Ajankohtaista

30.4.2009 12.04

GTK tekee Posivalle mittauslentoja Olkiluodon ympäristössä

Geologian tutkimuskeskus (GTK) kartoittaa Posiva Oy:n tilauksesta lentomittauksilla kallioperää Olkiluodon ympäristössä. Mittauksilla täydennetään vuonna 2008 tehtyjä Eurajoensalmen lentoja.

Mittauslennot aloitetaan viikolla 19 ja hyvällä lentosäällä työ valmistuu viikossa. Mittauskoneen tukikohtana toimii Porin lentokenttä. Lennot toteutetaan yhteistyössä Suomen Ilmailuopisto Oy:n kanssa.

Lentokoneesta mitataan merenalaisen kallioperän magneettikentän voimakkuutta kallion rakenteiden selvittämiseksi. Mittaukset tehdään matalalla lentäen, alimmillaan 30 metrin korkeudella. Kone lentää noin lounas–koillinen -suunnassa 50 metrin välein 5–15 kilometrin pituisia mittauslinjoja pitkin. Mittausalue sijaitsee pääosin merialueella Olkiluodosta länteen ja etelään kattaen Olkiluodonveden, Haapasaarenveden ja Sorkanlahden. Hankkila sijaitsee lentoalueella, mutta myös Eurajoen keskustassa lentokone voidaan havaita kaartamassa mittauslinjojen päissä.

Lentokone on tyypiltään ylätasoinen, kaksimoottorinen DHC-6 Twin Otter rekisteriltään OH-KOG. Kone on valkoinen ja maalattu punamustin raidoin. Koneesta ei aiheudu meluhaittaa, mutta se saattaa yllättää lentäessään matalalla.

Kuva lentoalueesta

Palaa otsikoihinJaa artikkeli: