Media

Ajankohtaista

28.8.2012 15.25

IAEA:n pääjohtaja Amano vakuuttunut Posivan työstä

-Kun ONKALO on valmis, se on hyvä uutinen koko maailmalle, totesi IAEA:n pääjohtaja Yukiya Amano sanomalehti Länsi-Suomelle palatessaan ONKALO-vierailulta.

-Pääjohtaja Amano oli vaikuttunut Posivan tekemästä työstä ja siitä kuuluu kiitos Posivan työntekijöille, painottaa toimitusjohtaja Reijo Sundell.


Kansainvälisen ydinenergiajärjestön IAEA:n pääjohtaja Yukiya Amano vieraili ONKALOssa viime torstaina 23. elokuuta. ONKALO-vierailulla oli Posivalta mukana Reijo Sundell sekä Kimmo Kemppainen. Pääjohtajan ohjelmassa oli myös tapaaminen TVO:n edustajien kanssa sekä vierailu Olkiluoto 3:lla.


Korkea-arvoinen vieras vakuuttui varsinkin tutkimuksen tasosta ja määrästä Olkiluodon kallioperässä.

 

-Tiedon määrä on valtava. Eikä täällä ole tutkittu pelkästään loppusijoitustekniikkaa, vaan kaikkia siihen liittyviä olosuhteita. Kun sanotaan, ettei käytetylle ydinpolttoaineelle ole loppusijoitusratkaisua, se ei ole totta. Tätä viestiä voin nyt viedä eteenpäin entistäkin vakuuttuneemmin, Amano kertoi.


-Pääjohtaja Amano oli kiinnostunut ja positiivisesti yllättynyt siitä, että olemme näin pitkällä suunnitelmissa. Hän oli myös vakuuttunut toteutuksesta, kertoi ONKALOssa pääjohtajan delegaatiota opastanut Kimmo Kemppainen.


 ONKALOssa vieraat tutustuivat demonstraatiotunnelin 1 valmistuneisiin täyden mittakaavan loppusijoituskoereikiin sekä tehtyihin ja meneillään oleviin tutkimuksiin.

Amano group Onkalo web
IAEA:n pääjohtaja Yukiya Amano (eturivissä vasemmalla) ja Posivan toimitusjohtaja (takarivissä vasemmalla) Reijo Sundell tutustuivat meneillään oleviin kokeisiin 420 metrin syvyydessä ONKALOssa. Seurueessa (eturivissä oikealla) teollisuusneuvos Herkko Plit (TEM), IAEA:n ydinpolttoainesyklistä ja jäteteknologiasta vastaava johtaja Juan Carlos Lentijo ja STUK:n pääjohtaja Tero Varjoranta (STUK). Takana oikealla pääjohtaja Amanon assistentti Conleth Brady, ulkoasiansihteeri Lauri Hirvonen (Suomen pysyvä edustusto, Wien) sekä tutkimuspäällikkö Kimmo Kemppainen Posivalta.


Palaa otsikoihinJaa artikkeli: