Media

Ajankohtaista

30.11.2009 16.29

ONKALOn IV- ja nostinlaiterakennuksen maanrakennustyöt alkoivat

Ilmanvaihto- ja nostinlaiterakennuksen maanrakennustyöt alkoivat ONKALO-työmaalla marraskuun loppupuolella ja jatkuvat ensi vuoden tammikuulle.

Maanrakennustöistä vastaa Lännen Kaivuu ja Louhinta Oy. IV- ja nostinlaiterakennus valmistuu vuoden 2011 aikana ja sen kautta hoidetaan myöhemmin ONKALOn ilmanvaihto.

 

Toistaiseksi ONKALOn ilmanvaihto on hoidettu siten, että tuloilma kulkee tunneliin poistoilmakuilun kautta ja poistuu henkilökuilusta takaisin ulkoilmaan. Poistoilmakuilu toimii myös hätäuloskäyntinä, sillä kuiluun on asennettu enimmillään viiden hengen siirron mahdollistava pelastuskori. Jatkossa pelastuskori on tarkoitus siirtää tuloilmakuiluun, jolloin sen käyttö tapahtuu nostinlaiterakennuksesta.

 

Nimensä mukaisesti IV- ja nostinlaiterakennus koostuu kahdesta rakennuksesta. Nostinlaiterakennus rakennetaan tuloilmakuilun kohdalle ja IV-rakennus kuilujen läheisyyteen. Nostinlaite- ja IV-rakennuksen välille tullaan rakentamaan tunneli, jonka kautta ilma johdetaan tuloilmakuiluun. Vastaavasti poistoilmakuilun ja IV-rakennuksen välille rakennetaan kanava ilman poistoa varten.

 

ONKALOn ilmanvaihto siirtyy IV-rakennuksen kautta tapahtuvaksi vuonna 2011. Tällöin kuilut on saatu nousuporattua suurimpaan syvyytensä -437 metrin tasolle. Tällä hetkellä kuilut ulottuvat 290 metrin syvyyteen.


IV- ja nostinlaiterakennuksen maanrakennustöitä


Palaa otsikoihinJaa artikkeli: