Media

Ajankohtaista

23.10.2008

Periaatepäätöshakemuksen kuulemistilaisuus järjestettiin 22.10.

Työ- ja elinkeinoministeriön järjestämä Posivan jättämää periaatepäätöshakemusta koskeva julkinen kuulemistilaisuus oli 22.10. Eurajoella Vuojoen kartanon auditoriossa. Kuulemistilaisuudessa esitettiin neljä kannanottoa.

Kuulemistilaisuuden alussa TEMin ylitarkastaja Anne Väätäinen kertoi periaatepäätösmenettelystä yleisesti. Lisäksi STUKin toimistopäällikkö Risto Paltemaa kertoi hankkeen turvallisuuden arvioinnista painottaen, että vain turvallinen laitos on mahdollinen.

Esitysten jälkeen paikallaolijat voivat etukäteisilmoittautumisen jälkeen esittää hakemukseen liittyviä mielipiteitään ja kannanottojaan. Neljä osallistujaa esitti mielipiteensä tai kannanottonsa hakemuksesta.

Julkinen kuulemistilaisuus videoitiin ja äänitettiin ja siellä esitetyt mielipiteet ja kannanotot saatetaan valtioneuvoston tietoon.

Kuulemistilaisuus liittyi Posiva 25.4.2008 työ- ja elinkeinoministeriölle jättämään periaatepäätöshakemukseen käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoituslaitoksen laajentamiseksi Olkiluoto 4 -yksikköä varten. TEM kuulutti hankkeen ja aloitti siten julkisen kuulemisajan 19.9.2008. Kuulemisaika päättyy 19.11.2008.

Kuulemistilaisuuden lisäksi mielipiteitä ja lausuntoja voi antaa myös kirjallisesti toimittamalla ne työ- ja elinkeinoministeriön kirjaamoon (Käyntiosoite: Aleksanterinkatu 4, Helsinki. Postiosoite: PL 32, 00023 Valtioneuvosto) tai ministeriön viralliseen sähköpostiosoitteeseen (kuuleminen@tem.fi). TEM pyytää viittaamaan annetuissa mielipiteissä ja lausunnoissa asian diaarinumeroon 1385/815/2008 ja esittämään henkilön tai yhteisön nimi- ja osoitetiedot.

Palaa otsikoihinJaa artikkeli: