Media

Ajankohtaista

15.3.2010 9.44

Posiva allekirjoitti sopimuksen Rakennustyöt Ville Kauppi Oy:n kanssa

ONKALO-alueelle rakennetaan seuraavien kuukausien aikana osa ilmanvaihto- ja nostinlaiterakennuksista. Rakennustyöt pitävät sisällään tuhansia rakennusneliöitä.

Ilmanvaihto- ja nostinlaiterakennusten maanrakennustyöt saatiin päätökseen tammikuun loppupuolella. Maanantaina 8.3. allekirjoitettiin sopimus kyseisten rakennusten rakennusurakasta Ville Kauppi Oy:n kanssa. Urakkasopimus kattaa IV- ja nostinlaiterakennusten ensimmäiset vaiheet. IV-rakennuksen ensimmäisen vaiheen rakennustyöt pitävät sisällään rakennuksen valvomattoman puolen. Toisessa vaiheessa rakennetaan ns. valvottu osuus. Nostinlaiterakennuksen ensimmäinen vaihe kattaa kellarikerroksen rakentamisen. Työt aloitettiin tällä viikolla. Työmaalla työskentelee noin parikymmentä rakentajaa seuraavien 13 kuukauden ajan. Urakka valmistunee vuoden 2011 huhtikuun alkuun mennessä. ONKALOn ilmanvaihto on tarkoitus hoitaa uuden IV-rakennuksen kautta kesäkuusta 2011 lähtien. Pelastuskori siirretään tuloilmakuiluun, uuden nostinlaiterakennuksen yhteyteen toukokuussa 2011.


Rakentamisurakka on melkoinen, sillä IV-rakennuksen ensimmäinen vaihe on rakennusalaltaan 2863 m2 ja rakennustilavuus on 13 900 m3. Valmistuessaan kokonaisuudessaan IV-rakennus on 50 metriä pitkä ja 20 metriä korkea. Nostinlaiterakennuksen kellarikerroksen rakennusala on 576 m2 ja rakennustilavuus 2000 m3.


Nostinlaiterakennuksen toisen vaiheen eli 1. ja 2. kerroksen suunnittelutyöt alkavat lähitulevaisuudessa. Toisen vaiheen rakennustyöt alkavat ensimmäisen vaiheen päätyttyä, arviolta syksyllä 2011. Nyt toteutetaan siis vain kellarikerros väestönsuojineen. Nostinlaiterakennuksen ensimmäiseen ja toiseen kerrokseen on suunnitteilla muun muassa valvomo, nostinlaitteen konehuone aputiloineen sekä sosiaalitilat. ONKALO-alueen portti siirtynee nostinlaiterakennuksen kylkeen aikanaan sen valmistuttua kokonaisuudessaan. Ilmanvaihtorakennuksen toisen vaiheen toteutus on suunniteltu alkavaksi vuonna 2015.


Palaa otsikoihinJaa artikkeli: