Media

Ajankohtaista

27.8.2009

Posiva Eurajoen markkinoilla

Perinteitä noudattaen Posiva osallistui lauantaina 22.8. järjestetyille Eurajoen markkinoille. Uudesta markkinapaikasta huolimatta markkinakansa löysi tiensä kiitettävästi markkinoille, ja Posivan teltalle, kauniin ja lämpimän aurinkoisen sään saattelemana.

Sään ollessa kuin morsian myös markkinakansa vauvasta vaariin oli aurinkoisella tuulella, ja leppoisan tunnelman vallitessa keskusteltiin muun muassa loppusijoituksen turvallisuudesta, kallion ja loppusijoituskapseleiden kestävyydestä sekä ydinpolttoaineen säteilyajoista. Mieliä askarruttivat esimerkiksi kapseleiden kohtalo maanjäristyksen koittaessa. Edellä mainittujen aiheiden lisäksi kiinnostuneet katseet suuntautuivat erityisesti esillä olleisiin kairasydännäytteisiin ja josko niissä esiintyisi esimerkiksi kultaa, myös kairasydännäytteiden sileyden kerätessä ihailuja. Kuparikapselin pienoismalli oli lisäksi monen vieraan kiinnostuksen kohteena. Päivän päättyessä teltalla oli käynyt noin neljäsataa henkeä, ja monien aurinko- ja silmälasit kiiltelivät auringossa markkinakansalle jaettujen lasien puhdistukseen käytettävien mikrokuituliinojen ansiosta.


IMG 4198


Kilpailukupongin kysymykset liittyivät Posivan ajankohtaisiin asioihin. Kolmesta vastausvaihtoehdosta oli valittava oikea.

 

Oikeat vaihtoehdot olivat:


1. ONKALO-tutkimustunnelissa oli edetty elokuun puoliväliin mennessä 3740 metriin.

2. Yhden kapselin valmistukseen käytetään 14 tonnia kuparia.

3. 2800 kapselia tullaan tarvitsemaan Loviisan ja Olkiluodon nykyisten voimaloiden sekä OL3:n käytetylle polttoaineelle.

 

Kilpailuun osallistui kaiken kaikkiaan 130 vastauslomaketta, joista 20 oli täysin oikein. Oikein vastanneiden kesken arvotaan kolme kahden hengen lahjakorttia Vuojoen kartanon lounaalle. Voittajille ilmoitetaan asiasta henkilökohtaisesti. Onnekkaiden tietäjien nimet julkaistaan lokakuussa ilmestyvässä Posiva tutkii -lehdessä.

Palaa otsikoihinJaa artikkeli: