Media

Ajankohtaista

25.4.2008

Posiva hakee periaatepäätöstä Olkiluoto 4:n käytetyn polttoaineen loppusijoitukselle

Posiva Oy on tänään jättänyt valtioneuvostolle periaatepäätöshakemuksen Olkiluoto 4:n käytetyn polttoaineen loppusijoitukselle Eurajoen Olkiluotoon. Hakemus on osa Teollisuuden Voima Oyj:n (TVO) periaatepäätösprosessia. TVO jätti tänään hakemuksen neljännen ydinvoimalaitosyksikön rakentamiseksi Olkiluotoon.

Posivan periaatepäätöshakemus koskee Posivan Olkiluotoon suunnitteleman käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoituslaitoksen laajentamista siten, että se käsittää myös TVO:n suunnitteleman Olkiluoto 4:n käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoituksen. Periaatepäätöstä haetaan sille, että loppusijoitustilan laajentaminen on yhteiskunnan kokonaisedun mukaista.

Käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoituksesta on vuosina 2000 ja 2002 tehty valtioneuvoston periaatepäätökset, joiden mukaan Eurajoen Olkiluotoon voidaan loppusijoittaa nykyisten ydinvoimalaitosyksiköiden ja Olkiluoto 3:n käytetty ydinpolttoaine, yhteensä 6500 uraanitonnia.

"Nyt esitettävä loppusijoituslaitoksen laajennus kattaa myös Olkiluoto 4:n tuottaman käytetyn ydinpolttoaineen ja se merkitsee loppusijoituslaitoksen kapasiteetin lisäämistä enimmillään 9000 uraanitonniin", Posivan toimitusjohtaja Eero Patrakka kertoo.

Palaa otsikoihinJaa artikkeli: