Media

Ajankohtaista

26.8.2014 14.38

Posiva on kunniamaininnan arvoinen kesäduunipaikka

Posiva Oy sai toisen kerran peräkkäin kunniamaininnan Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa. Posiva työllisti tänä kesänä 15 kesäharjoittelijaa.

Posiva kilpaili keskisuurten sarjassa. Sarjan voiton vei Helen Sähköverkko. Suurten sarjassa vastuullisin kesätyönantaja oli Reaktor ja pienten sarjassa Dream&Dream.

-Kiva työympäristö ja hyviä työkavereita. Kesä on mennyt nopeasti, kommentoi kesäharjoittelija Marjaana Savila kokemustaan Posivasta kesäduunipaikkana.

Marjaanan mielestä Posivan rikkaus on se, että niin monen eri alan ihmiset tekevät hommia yhdessä.

-Kesän anti on minulle ollut ennen kaikkea se, että olen saanut hyvää työkokemusta toimistotyöstä, summaa Marjaana.
Kunniakirja ja Vesa Ruuska
Posivan turvallisuuspäällikkö Vesa Ruuska kävi Linnanmäellä pokkaamassa kunniakirjan hienosta saavutuksesta.


Kesäduunikampanja kiinnittää huomiota hyvän kesätyön periaatteisiin


Vastuullisin kesäduuni 2014 -kilpailussa työnantajia koskevat tiedot kerättiin suoraan organisaatiossa työskenteleviltä nuorilta. Kilpailuun osallistui 68 työnantajaa ja vastauksia tuli yli 2 600 kesätyöntekijältä.

Kysymyksissä tiedusteltiin kampanjan edistämien hyvän kesätyön periaatteiden toteutumista.
Kunniamaininnan saivat kuusi kilpailussa hyvin menestynyttä työnantajaa. Keskisuurten sarjassa nostettiin esiin Posiva ja Etelä-Pohjanmaan Osuuspankki. Suurten sarjassa kunniamaininnan saivat VVO ja Tekes.  sekä pienten sarjassa Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ja Vesilahden kunnan liikunta- ja nuorisotoimi.

Jo neljättä kertaa järjestettävä valtakunnallinen Vastuullinen kesäduuni -kampanja haluaa herättää yhteiskunnallista keskustelua nuorten kesätöiden merkityksestä. Suomen lasten ja nuorten säätiön, Alma Median, Monster.fi:n ja Soneran järjestämässä kampanjassa on ollut vuonna 2014 mukana 176 työnantajaa, jotka ovat tarjonneet yhteensä noin 33 000 vastuullista kesä- ja kausityöpaikkaa. Kampanjan sydän ovat hyvän kesätyön periaatteet, joiden avulla sekä kesätyöntekijä että työnantaja hyötyvät enemmän kesätyökokemuksesta. Periaatteet ovat: mielekäs työ ja kohtuullinen palkka, hyvä hakijakokemus, perehdytys ja ohjaaminen, oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus sekä kirjallinen työsopimus ja -todistus.Palaa otsikoihinJaa artikkeli: