Media

Ajankohtaista

17.6.2009 11.44

Posivan periaatepäätöshakemuksen kuulemistilaisuus Eurajoella 16.6.09

Käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoituslaitoksen laajennusta koskeva julkinen kuulemistilaisuus järjestettiin Eurajoen valtuustosalissa 16.6.09. Posiva Oy hakee periaatepäätöstä Fortum Power and Heat Oy:n suunnitteleman Loviisa 3-yksikön käytetyn ydinpolttoaineen (3000 uraanitonnia) loppusijoittamiseksi Olkiluotoon.

Julkisessa kuulemistilaisuudessa on hankepaikkakunnan yhteisöillä ja asukkailla sekä muilla ihmisillä mahdollisuus esittää suullisesti ja kirjallisesti mielipiteitä.  Eurajoella järjestetyssä tilaisuudessa pidettiin yleisön taholta kaksi puheenvuoroa. Tilaisuus videoitiin ja esitetyt mielipiteet saatetaan valtioneuvoston tietoon. Kaikkiaan kuulemistilaisuuteen osallistui alle 30 henkilöä.

 

Loppusijoituslaitoksen laajentamiseen liittyviä mielipiteitä ja lausuntoja voi toimittaa työ- ja elinkeinoministeriöön 15.7.09 saakka. Ministeriö kokoaa lausunnot ja mielipiteet valtioneuvostolle, jonka arvioidaan käsittelevän Posivan ja ydinvoimalaitoshankkeiden periaatepäätöshakemukset vuoden 2010 alkupuolella. Eduskunnan päätöksiä odotetaan myöhemmin vuoden 2010 aikana.

Palaa otsikoihinJaa artikkeli: