Media

Ajankohtaista

26.2.2007

Vuojoen Kartanon restaurointi jatkuu

Kartanon länsiflyygeliin remontoidaan parhaillaan 15 vuodepaikan majoitusyksikköä. Lisäksi ollaan aloittamassa kasvihuoneen restaurointi. Posiva Oy on mukana näissäkin kunnostushankkeissa Eurajoen kunnan ja EU-rahoituksen myöntäneen lääninhallituksen kanssa.

Kartanon länsiflyygeliin rakenteilla olevat majoitustilat otetaan käyttöön toukokuussa. Tiloihin tulee 15 vuodepaikkaa. Rakennukseen tulee kaksi kolmen hengen huoneistoa sekä yhden ja kahden hengen huoneita. Majoitustilat on tarkoitettu lähinnä Kartanoon tuleville matkailu- ja seminaariryhmille. Hankkeen kustannusarvio on noin 320 000 euroa irtokalusteineen.

Carl Ludvig Engelin vuonna 1836 suunnittelema kartanokokonaisuuteen kuuluva kasvihuone on tarkoitus restauroida soveltuvin osin entistä käyttöasua säilyttäen. Kasvihuonerakennukseen rakennetaan lasiseinäisten kasvihuonetilojen lisäksi kokous-, koulutus- sekä saunatilat.

Eurajoen kunnanhallitus valitsi 20.2.2007 pitämässään kokouksessa kasvihuoneen restaurointihankkeen pääurakoitsijaksi Veljet Mäkilä Oy:n ja muiksi urakoitsijoiksi Lännen Ilmatekniikka Oy:n, LVT-Putki Oy:n sekä Rauman Sähköpalvelu Oy:n. Kunnostustöiden kustannusarvio on kaikkiaan noin 944 000 euroa. Kunnostustyöt alkavat, kun Eurajoen kunnanvaltuusto on myöntänyt lisärahoituksen. Kasvihuoneen on tarkoitus valmistua 31.10.2007. Veljet Mäkilä Oy urakoi myös länsi-flyygelin majoitustilojen muutostyöt.

Palaa otsikoihinJaa artikkeli: