Media

Tiedotteet

23.10.2014 9.00

Janne Mokka nimitetty Posivan toimitusjohtajaksi

Posiva Oy:n hallitus on nimittänyt Janne Mokan yhtiön toimitusjohtajaksi 1.12.2014 alkaen. Mokka siirtyy tehtävään Teollisuuden Voiman (TVO) OL4-projektijohtajan tehtävistä.

Posiva on TVO:n ja Fortumin yhdessä omistama yhtiö, joka suunnittelee ja rakentaa Olkiluodon ja Loviisan ydinvoimalaitoksilla syntyneen käytetyn polttoaineen loppusijoitusratkaisua Olkiluodossa. Posivan nykyinen toimitusjohtaja Reijo Sundell jää yhtiöön johtavaksi asiantuntijaksi ja tukee uutta toimitusjohtajaa siihen asti, että jää eläkkeelle vuoden 2015 aikana.

- Posivassa tehdään ainutlaatuista työtä kestävän ydinjätehuollon kehittämiseksi. Työn tuloksena on maailman pisimmälle viety ja edistyksellisin ratkaisu käytetyn polttoaineen loppusijoitukselle, kertoo Posivan hallituksen puheenjohtaja Jarmo Tanhua.

- Reijo Sundell on tehnyt määrätietoista työtä Posivan hankkeen edistämisessä. Hänen aikanaan jo 70-luvulla alkanut tutkimus- ja kehityshanke on edennyt luvitusvaiheeseen ja ONKALO-tutkimustila on valmistunut. Varsinaisen loppusijoituslaitoksen rakentamislupahakemus on työ- ja elinkeinoministeriön käsittelyssä. Janne Mokka on ollut johtamassa ydinvoimalaitoshanketta kohti toteutusprojektia ja hänellä on siksi hyvä kokemus johtaa Posiva tutkimushankkeesta toteutusprojektiksi, Tanhua sanoo.


Palaa otsikoihinJaa artikkeli: