Posiva

Posiva on ydinjätehuollon asiantuntija

Posiva on vuonna 1995 perustettu asiantuntijaorganisaatio, joka vastaa omistajiensa käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoituksesta, loppusijoitukseen liittyvistä tutkimuksista ja muista toimialaansa kuuluvista asiantuntijatehtävistä.

Posivan henkilöstö

Posivalla työskentelee noin 80 henkilöä. Toimipaikkamme on Eurajoella Satakunnassa. Posivalaiset työskentelevät kahdessa eri toimipisteessä: keskuskonttori ja ONKALO-projektitoimisto sijaitsevat Olkiluodon saarella.  Yhtiön liikevaihto vuonna 2016 oli 55 MEUR.

Posivan omistajat

Posivan omistavat Teollisuuden Voima  Oyj (60%) ja Fortum Power & Heat Oy (40%), jotka myös vastaavat ydinjätehuollon kustannuksista.

Posivan rooli ydinjätehuoltosektorilla

Posiva huolehtii omistajiensa käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoitustutkimuksista, loppusijoituslaitoksen rakentamisesta ja käytöstä sekä laitoksen sulkemisesta käytön jälkeen. Lisäksi Posiva tarjoaa ydinjätehuollon asiantuntijapalveluja omistajilleen ja muille asiakkailleen.

Laajaa yhteistyötä

Posiva tekee yhteistyötä lukuisien suomalaisten ja ulkomaisten eri alojen asiantuntijaorganisaatioiden kanssa ja tilaa ydinjätehuoltoon liittyviä tutkimuksia yliopistoilta, korkeakouluilta, tutkimuslaitoksilta ja konsulttiyrityksiltä.


Henkilosto_2016
Posivan henkilöstöä

Jaa artikkeli: