Posiva Solutions vie loppusijoitusosaamista maailmalle

Posiva Solutions Oy on oivallinen esimerkki suomalaisen asiantuntijuuden viennistä. Posiva Solutionsin tärkeimpänä palveluna on loppusijoitukseen liittyvä monipuolinen konsultointi, ja osaamista myydään niin kotimaahan kuin ulkomaillekin.

- 2016 aloittaneella Posiva Solutionsilla työskenteli viime vuonna kaiken kaikkiaan 110 ihmistä. Osa heistä teki työtä puoli päivää, osa puolestaan koko vuoden. Posiva Solutionsin toimintamalli on tyylipuhdas esimerkki verkostomaisesta toiminnasta, yrityksen toimitusjohtaja Mika Pohjonen sanoo.

Pohjonen kertoo asiantuntijoille karttuneen Suomessa sellaista kokemusta ja osaamista, joka on kansainvälisesti hyvin kysyttyä.

- Geologiasta riippumatta loppusijoitusta koskevat haasteet ovat melko samoja kaikkialla. Posivan tietämys ja osaaminen tähän liittyvästä optimoinnista ovat haluttua maailmalla, kiinnostus on laajaa. Vaikka tietämystä voi tiettyyn pisteeseen asti hankkia itse, niin kokemusta ei voi ostaa, ja sitä Posivalta löytyy. Posivan tarjoaman kokemuksen myötä asiakkaat säästävät merkittävästi aikaa ja rahaa.

Emoyhtiö Posiva on oman hankkeensa lisäksi tehnyt vuosikymmeniä laajaa kansainvälistä yhteistyötä eri maiden loppusijoitusorganisaatioiden kanssa. Tärkein niistä on Ruotsin loppusijoitusyhtiö SKB (Svensk Kärnbränslehantering Ab). Tämä on sekä leventänyt Posivan asiantuntemusta että luonut sille hyvät suhteet ja tunnettuuden. Tältä pohjalta Posiva Solutionsin on ollut hyvä ponnistaa, ja asiakkaita on jo kymmenessä maassa.

Pohjosen mukaan Posiva Solutionsin missio on yhtäältä tehdä kannattavaa liiketoimintaa, toisaalta säilyttää ja kehittää posivalaisten asiantuntemusta. Posiva on maailman johtava loppusijoittaja, ja posivalaisten kokemus ja osaaminen ovat haluttuja maailman muissa loppusijoitushankkeissa.

- Kansainvälisissä projekteissa mukana ollessa omaakin työtä hyödyttävää kokemusta ja näkemystä kertyy väistämättä, Pohjonen kiteyttää.