Etusivu  /  Yhtiö

Yhtiö

Posiva Oy on vuonna 1995 perustettu ympäristöteknologian asiantuntijaorganisaatio. Sen tehtävä on huolehtia omistajiensa käytetyn ydinjätteen loppusijoituksesta, sillä ydinjätteen tuottaja on Suomessa ydinenergialain mukaisesti vastuussa kaikista ydinjätehuoltotoimenpiteistä ja niiden kustannuksista.

Posivan loppusijoitusratkaisu ja loppusijoituspaikka ONKALO® ovat vuosikymmenien monialaisen kehitystyön tuloksia. Yhtiö huolehtii loppusijoitukseen tähtäävästä tutkimus-, kehitys- ja suunnittelutyöstä sekä kapselointi- ja loppusijoituslaitosten rakentamisesta ja käytöstä aina niiden sulkemiseen asti. Posiva huolehtii myös hoitamiensa tehtävien viranomaisyhteyksistä hankkien rakennettaville ja käytettäville laitoksille sekä niiden toiminnalle tarvittavat luvat.

Vuonna 2016 perustettu Posivan tytäryhtiö, Posiva Solutions OyAvautuu uuteen välilehteen, keskittyy käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoitukseen liittyvässä suunnittelu-, tutkimus- ja kehitystoiminnassa syntyneen tietotaidon myyntiin sekä konsultointiin.

Loppusijoitusosaaminen on maailmanluokkaa

Posivalla on merkittävä rooli ilmastonmuutoksen torjunnassa osana ydinvoiman elinkaarta, sillä toimiva loppusijoitusratkaisu mahdollistaa päästöttömän ydinvoiman hyödyntämisen energiantuotannossa.

Posiva on matkalla maailman johtavaksi loppusijoittajaksi. Posiva rakentaa parhaillaan kapselointilaitosta ja maanalaista loppusijoituslaitosta, joille valtioneuvosto myönsi rakentamisluvan vuonna 2015. Posivan loppusijoitusratkaisu luvitetaan käyttölupaprosessissa ennen varsinaisen käytetyn polttoaineen loppusijoituksen aloittamista.