Posivan johtoon muutoksia ja uusia nimityksiä

17.5.2024

Posiva Oy:n pitkäjänteinen ja tavoitteellinen työ käytetyn ydinpolttoaineen turvalliseen ja vastuulliseen loppusijoitukseen on etenemässä projektivaiheesta kohti tuotantovaihetta. Tähän valmistaudutaan myös uudella organisoitumisella, jonka yhteydessä Posivan johtoon on tehty nimityksiä. Nimitykset astuvat voimaan 1. heinäkuuta 2024.


Tekniikan tohtori Karri Osara on nimitetty tuotantojohtajaksi vastuualueenaan tuotanto-organisaation loppusijoitusprosessi käytetyn ydinpolttoaineen vastaanotosta loppusijoitustunnelien täyttöön ja sulkemiseen. Lisäksi DI Petteri Vuorio on nimitetty kehitysjohtajaksi Loppusijoitusjärjestelmä-toimintoon. Kyseinen toiminto vastaa Posivalla pitkäaikaisturvallisuuden varmistamisesta sekä teknisten vapautumisesteiden ylläpidosta, valmistuttamisesta sekä kehittämisestä.

Pitkäaikainen kehitys- ja vastuullisuusjohtaja sekä toimitusjohtajan sijainen Tiina Jalonen siirtyy Posivalta uusiin haasteisiin. Jalonen on toiminut Posivan kehitysjohtajana vuodesta 2013 alkaen. Tänä aikana yhtiössä on siirrytty tutkimus- ja kehitysvaiheesta kohti loppusijoituksen käyttöönottoa. Jalonen jatkaa kehitys- ja vastuullisuusjohtajana 30. kesäkuuta asti, jonka jälkeen hän toimii Posivan erillisprojekteista vastaavana johtajana heinäkuun loppuun saakka.

-Vastuullisella käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoitusratkaisulla mahdollistamme ilmastoystävällisen ydinsähkön tuotannon. Olemme etenemässä pitkän tutkimus- ja kehitystyön tuloksena laitoksen rakentamisesta nyt kohti varsinaisen loppusijoitustoiminnan aloittamista, toimitusjohtaja Ilkka Poikolainen sanoo.

Poikolaisen mukaan uudella organisoitumisella valmistaudutaan loppusijoituslaitoksen käyttöön ja uusiin johtajatehtäviin nimitetyillä on erityisen tärkeä rooli tässä merkityksellisessä vaiheessa.

– Toivotan Karri Osaralle ja Petteri Vuoriolle menestystä tehtäviin, joilla johdetaan organisaatiotamme ja toimintaamme kohti loppusijoitustoiminnan aloittamista maailmassa ensimmäisenä. Haluan myös kiittää Tiina Jalosta keskeisestä roolista tämän suomalaisen menestystarinan rakentamisessa. Tiinan johdolla Posivan kehitystoiminto on aktiivisesti ollut ratkaisemassa loppusijoitusjärjestelmän viimeisiä avoimia kysymyksiä.